Technofarm’s partnership met 1A: altijd een oplossing

ICT bereikbaar maken en houden is zijn motto, met maximale focus op de klant. “Bij elke nieuwe klant gaat de vlag uit”. Als ICT-ondernemer helpt Wouter de Hoogd een trouwe groep klanten met praktische oplossingen. En dat al sinds 1993. Zijn onderneming Technofarm groeit, mede door de samenwerking met 1A First Alternative. Wat brengt dit partnership hem en zijn team vooral?

Ouwe jongens, krentenbrood

Natuurlijk moet je bijblijven in het ICT vak, beaamt De Hoogd. Maar sommige zaken verandert hij het liefst niet. “Elke klant krijgt altijd persoonlijke aandacht, en iemand van ons team aan de lijn”, zegt hij. Bij sommige IT aanbieders draait het vooral om efficiëntie. Bij Technofarm telt elke klant.

Wouter de Hoogd vertelt enthousiast: “we hebben heel bewust voor onze klanten geen ticketingsysteem ingevoerd om incidenten en vragen te rapporteren”. Technofarm hanteert uiteraard intern wel een registratiesysteem maar wil de klant daarmee niet lastig vallen. “Wij kennen alle klanten, bereikbaarheid is voor onze klanten essentieel”.

Persoonlijk en praktisch

Technofarm maakt een gestage groei door en bedient inmiddels ruim 400 klanten. Wat is de belangrijkste succesfactor voor die groei volgens De Hoogd? “Ik geloof heel sterk in goed, persoonlijk contact. Onze klant zal daarom nooit aan de telefoon horen: “goede morgen met Wouter, wat is uw klantnummer?!”.

Daarnaast vindt Technofarm voor elk IT-probleem de juiste, praktische oplossing. De Hoogd is zelf geschoold als techneut en sleutelde zelf ooit vol vuur aan weerstanden en transistoren. Die liefde voor techniek nam hij mee toen hij begin jaren ’90 de ICT ‘inrolde’. De Hoogd heeft een sterk team om zich heen opgebouwd van zo’n 15 ICT professionals met vooral een nuchtere kijk op automatisering: “Onze klanten zitten niet te wachten op ingewikkeld gedoe, maar op een concrete en snelle oplossing.”

Wouter de Hoogd

1A First Alternative als partner

Wouter de Hoogd was eigenlijk niet op zoek naar een IT-partner toen hij enkele jaren geleden bij toeval in contact raakte met Hanc de Bokx van 1A First Alternative.

“Tijdens de technische diagnose bij een nieuwe klant rolde er uit de printer bij een server een A4tje met zijn naam en contactgegevens erop”, vertelt Wouter. “We werkten tot dat moment altijd op basis van ‘u vraagt, wij draaien’. Reactief dus op basis van incidenten. Dankzij de samenwerking met 1A First Alternative heb ik een meer proactief serviceabonnement kunnen ontwikkelen voor onze klanten.”

“De communicatie met Delft gaat professioneel en vlot”, vindt de IT-ondernemer vanuit de Technofarm vestiging in Bodegraven. Vanaf de start is hij erg enthousiast over de samenwerking met 1A First Alternative en bespreekt hij regelmatig nieuwe aanvragen met het team van 1A in Delft. “Dit leverde mij zelfs een erkenning op: ik ontving de trofee voor de meest enthousiaste start”, glundert Wouter de Hoogd.

Samenwerking: meerwaarde

Wat brengt de samenwerking met 1A First Alternative vooral voor Technofarm? “We maken steeds meer gebruik van de 1A cloud en hun professionele oplossing voor een flexibele en veilige werkplek“, vertelt De Hoogd.

“De samenwerking met 1A First Alternative heeft een flinke stimulans opgeleverd voor onze dienstverlening rondom de werkplek voor zakelijke MKB-klanten: thuis, op kantoor en onderweg.” Klanten worden daarbij steeds veeleisender en daarbij helpt het volgens De Hoogd dat 1A zijn zaakjes qua infrastructuur en ISO-certificering op orde heeft.

Persoonlijk contact ook als partners

De personal touch herkent De Hoogd ook terug bij collega-ondernemer Hanc de Bokx van 1A First Alternative. “Hanc organiseert met enige regelmaat partnerdagen, en onderhoudt ook tussendoor op een goede manier contact. Soms belt hij ’s middags op om me uit te nodigen voor een spontane barbecue of een pizza die middag op kantoor in Delft. Met allerlei collega’s en familie van Hanc voel ik me dan zeer welkom”.

Minstens zo belangrijk: technische vragen zijn in de praktijk net zo welkom. “ICT bestaat alleen uit vraagstukken. Graag gaan we vanuit Technofarm regelmatig samen met het 1A team op zoek naar een betere oplossing.“ De Hoogd: “Dan volgt een periode van bijvoorbeeld een week intensief contact om gezamenlijk tot nieuwe inzichten en een doorbraak te komen.”

Ambitie en vervolgstappen

“Een enthousiaste klant vind ik het mooist”, zo benadrukt Wouter de Hoogd. “Ik heb geen expansiedrift. Ik vind het schitterend om op klantbezoek bij onze klanten te komen met bijvoorbeeld een pak stroopwafels en te horen dat de ICT gewoon prima loopt.”

Enige tijd heeft Technofarm ook formeel de klanttevredenheid gemeten. Daar kwam meestal een dikke 8 uit, en dus prima. Op de vraag van De Hoogd wat hij moest doen om daarvan een 10 te maken kreeg hij bijna altijd te horen: “blijf vooral doen wat jullie nu ook doen, dan zijn we dik tevreden”. De Technofarm klanten zijn kortom net zo nuchter als de ondernemer achter Technofarm.

Technofarm