BYOD: phones and tablets

Betrouwbaar en veilig
BYOD: employees’ smart phones and tablets in your network. With the 1A Private Cloud you opt for the sensible solution.We lopen met een toenemend aantal apparaten rond van allerlei merken. Smartphones, tablets, laptops, netbooks, etc. Medewerkers en bezoekers verwachten eigenlijk dat zij daarmee hun werk kunnen doen, binnen én buiten uw bedrijf.

Het is begrijpelijk dat werkgevers hieraan mee willen werken: het houdt medewerkers tevreden en dat heeft een positief effect op de werksfeer. Dit wordt ‘Bring Your Own Device’ of BYOD genoemd. Om te voorkomen dat uw bedrijf te hoge kosten** moet maken voor dit plezierige effect is het zaak om u goed voor te bereiden.

Hoe kunt u het beste een BYOD-beleid opzetten en invoeren?

  1. Maak een plan: voor welke gebruikers met welke apparaten wilt u dit beleid opzetten? Denk aan buitendienstmedewerkers, reguliere medewerkers, tijdelijke krachten, onderaannemers en gasten.
  2. Bedenk tot welke systemen zij toegang moeten hebben en welke veiligheidsmaatregelen daarbij horen. U kunt bijvoorbeeld minimaal eisen dat het apparaat beveiligd is met pincode of wachtwoord, anders zou het veiligheidsniveau lager zijn dan die van een PC in uw netwerk. Voor gasten kunt u bijvoorbeeld alleen toegang geven tot internet en eventueel één van uw printers.
  3. Bedenk het support-mechanisme voor alle doelgroepen. Wellicht dat u niet iedereen dezelfde ondersteuning wilt bieden, een verkoopmedewerker die bij een potentiele klant is, kan wellicht voorrang krijgen op iemand die binnen uw bedrijf op de administratie werkt.
  4. Bedenk welke acties en rechten passen bij de doelgroepen: krijgen mensen bijvoorbeeld rechten om bestanden van uw server te downloaden, bewerken en uploaden? Of mogen zij alleen inzien?
  5. Maken uw medewerkers veel gebruik van online software van verschillende leveranciers zoals boekhouding en CRM? Overweeg dan ‘single sign-on’ software in huis te halen, waardoor u als bedrijf de controle houd over het wachtwoordbeheer en -beleid.

BYOD-beleid overzichtelijk geregeld met de Private Cloud van 1A First Alternative

Met de Private Cloud oplossing van 1A First Alternative introduceert u binnen uw bedrijf een manier van werken die overal hetzelfde is. Binnen alle vestigingen van uw bedrijf, onderweg of thuis, uw medewerkers beschikken altijd over dezelfde functies en rechten, mits de internetverbindingen functioneren. Makkelijk voor uw medewerkers, overzichtelijk voor u en veilig beheerd door de experts van 1A First Alternative. Dankzij de Private Cloud van 1A wordt uw BYOD-beleid geen IT-management drama, wel zo slim geregeld.

**) Nucleus Research constateerde dat; “De hype achter BYOD is dat het goedkoper is en aanzet tot hogere productiviteit dan van traditionele, van bedrijfswege verstrekte mobiele apparatuur. De realiteit is dat de kosten voor support, de risico’s met betrekking tot compliance en declaraties als gevolg van het overschrijden van persoonlijke abonnementslimieten uiteindelijk leiden tot een hogere ‘cost of ownership’ zonder aanwijsbare return on Investment of productiviteitsverhoging.”